Twee vrijheidsexposities in Reestkerk

Reestkerk links.
Foto: Eigen foto

Oud-Avereest – In de Reestkerk in Oud-Avereest zijn twee exposities tegelijk te bewonderen. Van 1 tot en met 28 juni is er in de Reestkamer een expositie waar 21 regionale kunstenaars in zeer afwisselende en bijzondere kunstwerken weergeven wat Vrijheid, in de breedste zin van het woord, voor hen betekent.

Deze expositie zou al eerder starten, maar dat is toen door het uitbreken van de coronapandemie niet doorgegaan. In juni kunnen belangstellenden toch in de weekenden tussen 14.00 en 16.00 uur van deze bijzondere tentoonstelling genieten. Dat gebeurt uiteraard geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Kinderen

Tegelijkertijd is er een heel bijzondere expositie met werk van kinderen te bewonderen. Regelmatig zijn er in de Reestkerk activiteiten voor kinderen, begeleid door Mijnske van Mourik. De activiteit van begin mei kon niet doorgaan, maar Mijnske heeft toen in samenwerking met Cultuurkoepel Vechtdal, voor de kinderen een leuke activiteit bedacht: een foto- en schilder- opdracht met als thema Vrij als een Vogel. Kinderen uit de gemeente Hardenberg hebben hier de afgelopen weken hard aan gewerkt. Ook de kinderen van de school in Oud-Avereest hebben de afgelopen weken enthousiast meegedaan en met prachtige resultaten. Van deze werkstukken is een selectie gemaakt en deze is tussen 1 en 28 juni te zien in de Reestkerk.

Reacties