Drentse Humor in Hoogeveen

Drenthe Plat
Foto: Eigen foto

Hoogeveen – Drenthe heeft al jarenlang een naam op te houden als het om de dialecthumor gaat. Toppers als Laamert Oet Zweel, Klein Rieksie Oet Rolde en Beern`d Oet Drenthe brachten door de jaren heen het publiek in vervoering met onvergetelijke conferences en aanstekelijke theatervoorstellingen.

En wat is het dan heerlijk, dat het gezelschap Drenthe Plat nu alweer ruim 40 jaar lang dit prachtige stuk Drents  erfgoed in ere houdt volgens de allerbeste tradities van hun illustere voorgangers. Want een voorstelling van Drenthe Plat is een feest voor de lachspieren.

Ook in dit seizoen  brengt Drenthe Plat weer een gloednieuwe voorstelling, waarin alle ingrediënten terug te vinden zijn, die de Drentse humor zo aanstekelijk maakt. Heerlijke conferences, prachtige liedjes en sprankelende sketchen worden aaneen geregen tot een bont programma, waarin de gulle lach voorop staat. Drenthe Plat is, evenals z`n illustere voorgangers, keigoed in het neerzetten van dolkomische typetjes en in het nieuwe programma passeren dan ook een aantal knotsgekke figuren de revue. Zoals de hartsvriendinnen Aaltje & Trijntje, die het opnieuw in het vet krijgen met hun mannen. En zoals Mans de beveiliger, die opnieuw het Binnenhof onveilig maakt. En natuurlijk ook Hendurk & Geessie, die dolkomische anekdotes ophalen uit hun geboortedorp. Daarnaast staan de vier leden van de groep hun mannetje als het om de muziek gaat. De aanstekelijke liedjes in het programma worden live begeleidt op en grote verscheidenheid aan instrumenten.

Drenthe Plat speelt opnieuw een oergezellig, onvergetelijk en avondvullend programma, waar het zeer goed toeven is. Op Zaterdag 21 maart komt de groep naar Theater De Tamboer, Hoofdstraat 17, Hoogeveen, telefoon 0528 280180.

De entreekaarten  zijn vanaf heden al in voorverkoop verkrijgbaar aan de theater kassa. Aanvang van de voorstelling is 20.15 uur.

 

Kijk ook eens op www.drentheplat.com

 

 

Reacties