Verhalen en anekdotes gezocht over 25 jaar Skik

Debuutalbum Skik.
Foto: Skik

Zuidwolde – Over de beginjaren van de Drentstalige popgroep Skik bestaan prachtige verhalen. Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar deze verhalen om te verwerken in een muzikale productie over de band van voorman Daniël Lohues. Het is dit jaar precies 25 jaar geleden dat het eerste album van Skik verscheen.

Die eerste zoen op één van de albumnummers of de droge worst die de plaatselijke slager beschikbaar stelde bij een openluchtconcert. Het oorverdovend woordje ‘kut’ dat werd mee gebruld met het liedje Betonpaolties. Alle verhalen zijn welkom.

“We gaan met alle anekdotes aan de slag om een verrassende voorstelling te maken”, zegt initiatiefnemer Jan Stam van Stichting Kunst & Cultuur. “Het wordt een bijzondere productie, want ik kan al wel verklappen dat het niet een concert wordt waarin de nummers van het album één op één gecoverd worden. We gaan werken aan cross-overs met andere disciplines en spelen met de verhalen van de fans, waardoor iedereen verrast wordt”.

Herinneringen

Het jubileum van het album SKIK wordt in juni gevierd. Fans worden opgeroepen om vóór 23 april hun Skik-verhalen te delen. Herinneringen die boven komen bij het luisteren van nummers als Dreuge Worst, Betonpaolties en Ik heb wel’s zo’n dag worden verzameld om te verwerken in de productie. De fans waarvan de verhalen worden opgenomen in de show krijgen gratis toegang tot de voorstelling.

“Skik is de trots van Drenthe. Skik maakte liedjes in de streektaal die zowel muzikaal als tekstueel sterk waren. De nummers op het eerste album schommelen tussen de stijlen rock, blues, punk, country en folk. Daniël Lohues, Marlen Davers en Maarten van der Helm waren heel goed bezig. Wij willen hen met deze productie een eerbetoon brengen, omdat ze voor zoveel anderen de weg hebben geëffend tot het maken van goede dialectpop”, besluit Jan Stam.

Verhalen rond het debuutalbum van de band kunnen gestuurd worden naar [email protected]

Reacties