Musical Ester gaat op herhaling in Zuidwolde

Zuidwolde – De musical Ester, die zondag 2 februari met groot succes werd opgevoerd in een volle dorpskerk van Alteveer, gaat op herhaling. Komende zondag 1 maart wordt het stuk, gespeeld en gezongen door lokale spelers, opgevoerd in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde. De aanvang van het stuk is 19.00 uur en de toegang is geheel gratis.

In september 2018 werd een oproep gedaan in de dorpen Alteveer en Kerkenveld  om, in het kader van Dorpskerk Actief! van de Protestantse Gemeente Alteveer-Kerkenveld, samen te werken aan het opvoeren van een musical. Bewust werd gekozen voor een open karakter  om zoveel mogelijk mensen uit het dorp erbij te betrekken. Het resulteerde in een groep van plusminus dertig mensen die samen de schouders er onder gezet hebben om de musical Ester op de planken te zetten.

Een jaar geleden startte de groep, waarbij met veel enthousiasme werd gewerkt aan het decor, de kleding en het licht en geluid en de PR, maar natuurlijk het aanleren, dirigeren en regisseren van de liederen en de teksten. Het leidde niet alleen tot de voorstelling in eigen huis, maar ook tot een voorstelling in een kerk van Coevorden.

Reacties