Zangavond met Harm Hoeve en Elspeets Mannenensemble

Elspeets Mannenensemble.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Aan de Zuidwoldiger Zangavond van zondag 23 februari in de Hervormde Kerk wordt meegewerkt door het Elspeets Mannenensemble onder leiding van Dick van Asselt en organist Harm Hoeve. De leiding is in handen van Hennie Wiechers. Het thema is “Horen, Zien en …Zingen”.

Het Elspeets Mannenensemble is een ware muzikale sensatie met tien prachtige mannenstemmen die samen een warm klinkende eenheid vormen. Kenners beoordelen dit als één van de allerbeste mannenensembles. Het Elspeets Mannenensemble is opgericht in 2005 en staat onder leiding van dirigent Dick van Asselt. Hij studeerde orgel, piano en koordirectie aan het Conservatorium in Zwolle. Het Mannenensemble zingt naast geestelijke muziek ook klassieke muziek. Koorleden zijn afkomstig uit Elspeet en omgeving. Ze waren al diverse keren te gast bij een Zuidwoldiger Zangavond en komen opnieuw heel graag keer terug naar Zuidwolde.

Harm Hoeve

Harm Hoeve is organist van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Rouveen. Hij is al sinds 2005 jaarlijks als gastorganist actief bij de zangavonden en dat is niet voor niets. Hij is één van Nederlands beste organisten, die alles uit het orgel haalt. Harm Hoeve komt altijd graag spelen in Zuidwolde. Vooral zijn bijzondere improvisaties zijn geliefd. Zijn opleidingen volgde hij aan de conservatoria van Zwolle en Hilversum. Hij geeft jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland en is regelmatig op televisie te zien en te horen.

De zangavond begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie na afloop. Er wordt een collecte gehouden om de onkosten van de avond te kunnen betalen.

Reacties