Rune op de Bühne creëert wederom onrust

Rune op de Bühne.
Foto: ROB

Ruinen – Het weekend van vrijdag 24 en zaterdag 25 januari staat weer in het teken van toneel in Ruinen. Rune op de Bühne houdt sinds jaar en dag in het vierde weekend van januari haar opvoering. Dit jaar wordt de klucht ‘Het onrustige rusthuis’ gespeeld. Dit jaar zijn er weer twee avonduitvoeringen en een matineevoorstelling. De avonduitvoeringen beginnen om 20.00 uur, de matineevoorstelling om 13.30 uur.

Het onrustige Rusthuis gaat over een nieuw geopend verzorgingstehuis. Alles loopt nog niet op rolletjes, gelukkig zijn er dan ook nog maar een drietal bewoners aanwezig. Onder andere Olle Alle, die zijn kapitale boerderij heeft verkocht voordat hij het tehuis in ging, Driekus, een oude arme landarbeider, die nu een veel comfortabeler leven mag leiden dan voorheen in zijn krot. En tot slot Miep, die altijd zo vitaal was, tot twee weken voor de opening van het tehuis, waardoor ze met spoed ook een plekje heeft gekregen en zich nu heerlijk in de watten laat leggen.

Rune op de bühne.

Constante zorg

Deze drie ouden van dagen kunnen rekenen op de constante zorg van de directrice, zuster Theadoramiena, Martha van de schoonmaakafdeling, klusjesman Tammo en dokter Boonstra. Het team is nog niet compleet, want er wordt nog druk gezocht naar een goede kok.

Genoeg ingrediënten voor diverse misverstanden, intriges, beschuldigingen, verwikkelingen en verkwikkelingen, onduidelijke relaties en Babylonische spraakverwarringen.

Twee avonduitvoeringen

De vrijdagavond is wegens succes geprolongeerd ook in het 26ste speeljaar. Een mooie kans voor mensen die op de zaterdagavond liever tijdig naar bed gaan of misschien wel meer binding hebben met het entertainment voor het bal na. Want ook dit jaar is een avondje toneel niet compleet met een gezellig bal na. De vrijdagavond wordt na afloop gevuld met muziek door Barre Barre, de gezelligste band uit Uffelte, het podium is op de zaterdagavond voor Duo Sonic.

Kaarten voor de avonduitvoeringen zijn in de voorverkoop te koop bij Kapsalon Manon en Kapsalon Jantine.

Reacties