Zuidwoldiger Zangavond met Mannenkoor Hollandscheveld

Christelijk mannenkoor Hollandscheveld.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Op de Zuidwoldiger Zangavond van zondag 26 januari in de Hervormde Kerk van Zuidwolde, treden op het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld onder leiding van Frank Kaman, pianist Henry Huisjes en organist Pieter Dijksman. De leiding is in handen van Rolanda den Boon. Het thema is “Ga met God”.

Het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld is opgericht in 1984 en telt zo’n 80 leden. De doelstelling van het koor is het zingen van het geestelijk lied en daarmee Gods woord uit te dragen. Sinds 2007 staat Frank Kaman uit Hardenberg voor het koor als dirigent. Het koor wordt begeleid door pianist Henry Huisjes uit Hoogeveen.

Pieter Dijksman

Pieter Dijksman

Pieter Dijksman was reeds op jonge leeftijd in de ban van het orgel, mede door grote namen in de orgelwereld als Piet van Egmond, Feike Asma en Klaas Jan Mulder. In de loop der jaren heeft hij een brede kijk op de muziekwereld ontwikkeld en is hij naast organist ook aan de slag gegaan als dirigent en pianist. Als organist is Pieter verbonden aan de Dorpskerk te Hendrik Ido Ambacht en aan de Levensbron te Ridderkerk. Naast kerkorganist is hij regelmatig actief als begeleider van koren en werkt hij mee aan instrumentale concerten op zowel orgel als piano. Hij is als dirigent verbonden aan Vocaal ensemble Credo te H.I. Ambacht en sinds januari 2017 aan Christelijk gemengd koor De Lofstem te Woubrugge. In 2018 bracht hij zijn eerste solo-cd uit met Psalmbewerkingen van Nederlandse bodem.

De zangavond begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie na afloop. Er wordt een collecte gehouden om de onkosten van de avond te kunnen betalen.

Reacties