UDI Veeningen speelt een paar tinten vrolijker

De cast van UDI.
Foto: Eigen foto

Veeningen – Toneelvereniging UDI Veeningen legt de lat hoog dit jaar. De spelers, de regisseur maar vooral de dames en heren van de decorbouw en aankleding zijn op het moment enorm druk met de repetities en het bouwen aan het toneel.

Het stuk van dit jaar is ‘Een paar tinten vrolijker graag’ van Piet Kuyper en speelt zich af in een kledingzaak. Het toneel van ’t Markehuus in Veeningen wordt momenteel omgebouwd tot een prachtige kledingzaak. Er wordt op verschillende manieren kleding verzameld om de winkel goed te vullen.

Lachwekkend stuk

Regisseur Brigit van Goor vertelt dat het een hilarisch stuk is en de typetjes door de spelers goed worden neergezet, wat maakt dat het publiek kan rekenen op een heel leuk en lachwekkend stuk. Zoals elk jaar probeert Brigit het beste uit elke speler te halen. ‘Een aantal spelers doet al wat jaren mee en heeft enkel een beetje sturing nodig. Dit jaar hebben we twee nieuwe spelers die zich gelijk goed laten zien op het podium, het is mooi om te zien hoe zij de tips gelijk oppakken en al mooi toneelspel laten zien. Maar wat ik erg belangrijk vind om te noemen, is onze decorbouwgroep. Elk jaar ziet ons decor er super uit en dat is te danken aan onze decorbouwgroep. Dit jaar hebben ze er een kledingzaak van gemaakt en het resultaat mag er zijn.’

Enthousiast

Toneelvereniging UDI uit Veeningen beschikt over een enthousiaste toneelgroep, dit jaar bestaande uit Koop Dolsma, Henk Bouwer, Gerja Roo-Dolsma, Alien Bennink-Schaafsma, Carola Broek, Jan Zanting, Martijn Meijer en Femmelien de Boer-Stapel. Het stuk is te zien in ’t Markehuus in Veeningen op zaterdagavond 25 januari 20.00 uur en zaterdag 1 februari om 14.00 en 20.00 uur. De entree bedraagt €5,- en voor donateurs is de entree uiteraard gratis, de voorverkoop is gestart en kaarten zijn verkrijgbaar bij ’t Markehuus in Veeningen.

Reacties