Nieuw cursusseizoen Huus van de Taol van start

Foto: Huus van de Taol

Dwingeloo – De door het Huus van de Taol in Beilen opgeleide streektaaldocenten zijn druk in de weer om de cursussen ‘Moi’, ‘Speulen mit spellen’, ‘Drenthe cursus’ en ‘Dieper deur Drenthe’ voor het komende jaar te agenderen.

“Ik heb net de cursus ‘Moi’ afgerond met belangstellenden uit Geeuwenbrug”, vertelt Ans Klok. “Het is een cursus over drie avonden waarin de streektaal, muziek en literatuur aan bod komen. Puur om er even aan de proeven en dus erg geschikt voor ook nieuwe inwoners. Ik begin in februari in Dwingeloo met de ‘Drenthe cursus’, een cursus in 8 lessen van twee uur over taal en veel cultuur van Drenthe èn met aandacht voor woorden en grammatica. De cursusavond wordt in overleg gepland.

Vervolgcursus

De cursisten uit Geeuwenbrug willen deze vervolgcursus graag doen en hebben zich al opgegeven. Er zijn dus nog maar een plaatsen vrij.” In 2014 rondde Klok de docentenopleiding met goed gevolg af en sindsdien is ze door de hele gemeente Westerveld te vinden om de cursussen aan te bieden. “Collega docenten zijn elders in de provincie actief. Ik houd het bij zuidwest-noord Drenthe omdat ik de taal die daar gesproken wordt zelf spreek en de spelling ervan onder de knie heb.” Wie mee wil doen met de Drenthe cursus of meer informatie wil, kan zich melden bij Ans Klok, tel. 0521-592468 of [email protected]. Er zijn nog slecht drie plaatsen beschikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen