Nieuwjaarsconcert met veel volksmuziek

Stroomdalkapel.
Foto: Eigen foto

Ruinen – De Stroomdalkapel geeft op zondag 19 januari een nieuwjaarsconcert samen met het fantastische mannenkoor Ruunder Basalt uit Ruinen. Het vindt plaats in het Buitencentrum De Poort in Ruinen.

De bekende Stroomdalkapel uit Zeegse speelt hoofdzakelijk Tsjechische volksmuziek van zowel Böhmische als Mährische aard, en staat onder leiding van kapelmeester Barteld Luning.

De Böhmische muziek, uit de landstreek Bohemen, is over het algemeen wat rustig en romantisch van aard, terwijl de Mährische muziek uit de landstreek Moravië meer vrolijk van karakter is; om kort te gaan:  gewoon gezellige volksmuziek.

Basalt

Ruunder Basalt is ooit opgericht door een aantal mannen, dat het leuk vond om één avond per week met elkaar te zingen. Het repertoire veranderde langzaam van de bekende zeemansliederen tot algemeen, populair genre.

Ruunder Basalt bestaat uit 27 zangers en drie muzikanten onder de artistieke leiding van dirigent Dick van der Ouw. Ruunder Basalt geniet vooral in de omgeving van Zuidwest-Drenthe een behoorlijke bekendheid en overal waar het koor optreedt, wordt het met enthousiasme ontvangen. Men heeft voor elke gelegenheid een passend repertoire. Bij elk optreden straalt Ruunder Basalt veel plezier, ontspanning en enthousiasme uit.

Aanvang concert 14.00 uur ,Entree € 12,50 aan de zaal €10,00 bij reservering.

Reserveren kan op tel: nr. 06 29518500 of 0592 542206

Reacties