Mantelzorgers schrijven een dichtbundel

De dichters bijeen.
De dichters bijeen.
Foto: Delia Bremer

Hoogeveen – De dichtbundel ‘Schrijf en bundel mij bij elkaar’ werd maandagmiddag in Hoogeveen gepresenteerd. Mantelzorgers zorgen voor een dierbare. In het begin  is de situatie veelal overzichtelijk, maar uiteindelijk rust een omvangrijke taak op je schouders en valt de zorg die je wilt geven zwaar.

Afstand nemen en verwerken is belangrijk om door te kunnen gaan. En wat is mooier om dan van je af te schrijven of je gevoelens in een gedicht weer te geven? Zo ontstond bij het Contactpunt Mantelzorg (CPM) Hoogeveen het initiatief om een workshop “Verhalen schrijven en dichten” aan te bieden aan haar mantelzorgers.

Onder inspirerende leiding van Delia Bremer, literair en beeldend kunstenares, buigen in mei 2019 zes mantelzorgers zich over de ‘lesstof’.  “Meters maken” en “Schrijven is schrappen” wordt  de cursisten meermaals voorgehouden. Er heerst een open en vrolijke sfeer, soms hilarisch en soms toch heel emotioneel. Het resultaat heeft Bremer in de  bundel ‘Schrijf en bundel mij bij elkaar’ gezet. Aan deze bundel werkten mee: Afke de Vries, Marja Hicks, Nico Vondeling, Annelies van Hiem, Hermien van Hiem, en Else Nobel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen