Koorschool Viva la Musica geeft kerstconcert

Hedde van Viva la Musica.
Hedde van Viva la Musica.
Foto: Eigen foto

Meppel/Zuidwolde – Op zondagmiddag 15 december om 17.00 zingen alle koren van de Koorschool Viva La Musica tijdens het kerstconcert in de Grote kerk in Meppel. De koorschool Viva la Musica bestaat precies dertig jaar en is weer klaar om de mooiste kerstliederen te laten horen.

Dit jaar staat het podium midden in de kerk en zit het publiek er omheen zodat iedereen van dichtbij kan genieten van de stralende kindergezichten. De kinderen worden daarbij begeleid door de harpiste Marije Vijselaar. Traditiegetrouw begint het concert met de Engelse carol Once in Royal Davids city, begeleid door Victor Pirir Avila, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen.

Eerste stappen

De jongste groep, het beginnerskoor,  zingt enkele eenvoudige Nederlandse kerstliedjes. Voor velen van hen is het de eerste, maar waarschijnlijk niet de laatste keer dat ze voor een groot publiek gaan zingen.

Het kinderkoor neemt het dan over met Engelstalige liedjes, waaronder een aantal bekende Engelse carols, een wiegelied, een vrolijk Schots kerstlied en een spetterend Joyful Noel, waarin het koor als één stem begint, tussendoor zich splitst in vijf stemmen en weer gezamenlijk eindigt.  Er zijn weer een aantal solisten uit het koor die zo ver gevorderd zijn dat ze zich als solozanger of zangeres kunnen presenteren.

Warme klanken

Het jeugdkoor vervolgt het concert met meerstemmige kerstmuziek waaronder een stralend Zweeds kerstlied, speciaal voor Viva la Musica gearrangeerd door dirigent en componist Hans Leenders, een wiegelied gecomponeerd door een van de jeugdkoorleden, een statig Duits driekoningenlied, het intieme Entre le boeuf in een vierstemmige zetting, het prachtige Glow van de populaire componist Eric Whitacre en een paar delen uit de Ceremonie of carols van Benjamin Britten met harp. Ook hier laten de jonge vrouwenstemmen zich graag in solo`s horen, maar nu meerstemmig. Als laatste zingen ze This Endris night, gecomponeerd in 2019 door Sarah Quartel, op een tekst uit 1500 die op een elegante en wervelende manier het kerstverhaal bezingt.

Gaudete

Als afsluiting zingen alle kinderen het uitbundige Gaudete. Iedereen is van harte welkom om dit hartverwarmende evenement mee te maken. Kaarten zijn te koop bij de ingang van de kerk. Het concert start 17.00u in de Grote Kerk in Meppel en duurt tot uiterlijk 18.15 uur. Er is geen pauze. Het concert is voor kinderen vanaf 5 jaar. De toegang bedraagt  € 10,- voor volwassenen en  € 3,- voor kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen