Aanmelding Cultuurprijzen Drenthe 2020 geopend

Geld voor herstart cultuur.
Geld voor herstart cultuur.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Assen – De provincie Drenthe, Stichting Kunst & Cultuur en het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe zijn op zoek naar kandidaten voor de Drentse Cultuurprijzen. Uiteraard zijn kandidaten uit de gemeente De Wolden van harte welkom. Wie een persoon, instelling of groep kent, die één van de prijzen verdient, kan deze kandidaten tot uiterlijk 6 januari 2020 aanmelden via de website.

De Culturele Prijs van Drenthe is een oeuvreprijs voor jarenlange prestaties in één of meerdere kunstdisciplines. De Drentse Talentprijs is een prijs voor aanstormend talent in de cultuursector. De Drentse Anjer Prijs wordt toegekend aan een instelling of groep die een opvallende impuls geeft aan het Drentse culturele klimaat.

De Culturele Prijs van Drenthe wordt sinds 1955 tweejaarlijks uitgereikt aan een persoon, instelling of groep die van betekenis is voor het culturele veld in Drenthe. Alle disciplines komen in aanmerking: architectuur, amateurkunst, beeldende kunst, cultuurhistorie, dans, muziek, fotografie en film, theater en letteren. Eerder werd de prijs gewonnen door kunstschilder Alfred Hafkenscheid (2012), literator Gerard Stout (2014), architect Cor Kalfsbeek (2016) en fotograaf Harry Cock (2018). De winnaar ontvangt 10.000 euro en een bronzen legpenning.

Talentprijs

In 2020 reikt Stichting Kunst & Cultuur voor de tiende keer de Drentse Talentprijs Cultuur uit. De prijs wordt toegekend aan een persoon of groep die een bijzonder artistieke prestatie heeft geleverd in het kalenderjaar 2019 en de potentie heeft zich verder te ontwikkelen en door te groeien naar een nationaal podium. Voorgaande winnaars zijn het folkduo Tangarine (2011), actrice en zangeres Rosa da Silva (2014), dj-producer Cody Hidding (2017) en beeldend kunstenaar Anne-Will Lufting (2019). De winnaar ontvangt 2.500 euro en een sculptuur

Anjerprijs

De Drentse Anjer Prijs van het Prins Bernard Cultuurfonds Drenthe gaat naar een instelling of groep die een uitzonderlijke prestatie geleverd heeft in het voorgaande seizoen(en), waarbij gelet wordt op kwaliteit en een breed bereik.
Alle vormen van cultuur komen in aanmerking: muziek, dans, toneel, theater, mime, popmuziek, beeldende kunst, architectuur, erfgoed, literatuur en film. In 2018 werd de prijs gewonnen door Stichting Danshuis Noord uit Zuidlaren en in 2019 door Stichting Gedeelde Verhalen uit Groningen. De winnaar ontvangt een bedrag van 5.000 euro.

Aanmelden en motivatie

Kandidaten kunnen worden aangemeld via de website http://cultuurprijzen.drenthe.nl Bij de aanmelding wordt gevraagd om een korte motivatie, waarin staat waarom u vindt dat de kandidaat in aanmerking komt voor de prijs.Op de website vindt u ook het aanmeldformulier van de Drentse Anjer Prijs, welke opgestuurd kan worden naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen