De Lindelanders trekken vol dorpshuis

Lindelanders in actie.
Lindelanders in actie.
Foto: Eigen foto

Linde  – Rond half tien kwam zondagmorgen het eerste publiek naar het dorpshuis van Linde. Tirolerkapel “De Lindelanders” gaf daar haar jubileum koffieconcert. De kapel bestaat dit jaar 40 jaar en daarom wilde de groep een speciaal tintje aan dit concert geven.

Er was een gastoptreden van Piratenkoor ’t Zwarte Gat. Het was goed toeven in het Dorpshuis op zo’n mooie winterse morgen. Warme koffie en thee met Duitse boterkoek en veel gezellige muziek dat was de rode draad van dit koffieconcert.

De Tirolerkapel staat onder leiding van kapelmeester Johan Gerkes. Hij dirigeert ook de fanfare. Om 10.30 uur was de zaal werkelijk bomvol. De presentatie van de kapel was in handen van Martin Bank en werd ondersteund door mooie plaatjes op de beamer die door Jan Wever bediend werd.

Drie blokken

De morgen bestond uit drie blokken muziek waarvan het Piratenkoor het middelste blok voor haar rekening nam. In de beide blokjes van de Tirolerkapel zat een zangnummer waarvan de teksten geschreven waren door Roelof Hein. Roelof zong deze nummers samen met Geke Belt, een mooi duo.

Het Piratenkoor onder leiding van Bert Koster kreeg de stemming er ook goed in. Ze zongen gezellige zeemansliederen en hebben er altijd een hele show omheen. Het was een mooie combi het koor en de kapel, zeker voor herhaling vatbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen