Zuidwoldiger Zangavond met The Martin Mans Formation

Martin Mans Formatie
Martin Mans Formatie
Foto: Eigen foto
Zuidwolde – De volgende Zuidwoldiger Zangavond staat alweer gepland voor 17 november. Aan deze avond wordt meegewerkt door The Martin Mans Formation onder leiding van dirigent en organist Martin Mans. De leiding is in handen van Hennie Wiechers. Het thema van de avond is ‘Met trouw omringd’.
Martin Mans
Martin Mans is Nederlands bekendste en ook meest druk bezette organist en is zeer geliefd bij een groot publiek. Al op zeer jonge leeftijd begon hij met orgelspelen en won hij diverse concoursen. Bekendheid geniet hij vooral om zijn improvisaties over geestelijke liederen. Hij werkte mee aan maarliefst meer dan 500 cd-opnamen en vele DVD’s. Een aantal van zijn cd’s is met platina en goud bekroond, een ongekend succes in de orgelwereld. Jaarlijks geeft hij zo’n 250 concerten, in binnen- en buitenland.

Dirigent

Naast organist is Martin ook zeer actief als dirigent van diverse mannenkoren, de Urker Mans Formatie, Vocalgroep VOICE en dus ook “The Martin Mans Formation”. Dit mannenensemble bestaat uit twintig heren, afkomstig van het grootste mannenkoor van Nederland: ‘De Gouwestem’ uit Waddinxveen. Zij vormen samen een prachtige muzikale eenheid. The Martin Mans Formation heeft inmiddels een grote naam opgebouwd in Nederland, maar ook daarbuiten en geeft jaarlijks diverse concerten en verleent medewerking aan zangdiensten. Zij komen ook al diverse jaren naar Zuidwolde, een groot succes. Reden dat ze ook dit jaar weer te zien en horen zijn in het programma van de Zuidwoldiger Zangavonden.
De zangavond begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie na afloop. Er wordt een collecte gehouden om de onkosten van de avond te kunnen betalen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen