Filosofisch symposium over de Apostel Paulus

Foto: Ontmoetingskerk

Zuidwolde – In de Ontmoetingskerk van Zuidwolde vindt zaterdag 16 november een minisymposium plaats over Paulus. Paulus schreef moeilijke brieven. Soms lijkt hij vrouwonvriendelijk en sommige passages in zijn brieven lijken zelfs wat antisemitisch, terwijl hij toch zelf een jood was.

Wat heeft hij ons nu nog te zeggen? Deze gedachten zullen velen niet vreemd zijn. Des te opvallender is het, dat moderne filosofen, waaronder communisten en atheïsten weer zo’n belangstelling voor Paulus hebben. Zij vinden in Paulus ‘ brieven een nieuwe manier van denken over de werkelijkheid. Een tegenstem tegen het overheersende neoliberale denken. Het gaat Paulus, volgens deze filosofen, om een andere manier van leven en niet zo zeer om ‘een andere wereld’, maar om ‘deze wereld anders’.

Daar gaat het zaterdag 16 november over tijdens het minisymposium in de Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 149 in Zuidwolde. Prof. Gert-Jan van der Heiden komt zijn fascinerend boek ‘Het uitschot en de geest, Paulus onder filosofen’ toelichten. Er is ruime gelegenheid voor vragen en discussie. Aanvang 14.00 uur. Toegang € 6,-

Informatie: Jaap Thijs [email protected]

Reacties