Stamppotconcert Ruunder Basalt en piratenkoor

Ruunder Basalt zingt ook mee.
Foto: Eigen foto

Echten – Het Ruiner mannenkoor Ruunder Basalt en Piratenkoor ‘t Zwarte Gat uit Zuidwolde verzorgen zondag 17 november een gezamenlijk optreden. Dit optreden, ofwel het Stamppotconcert, wordt gehouden bij De Molenhoeve in Echten en wordt afgesloten met een heus stamppot-buffet.

Het concert begint om 14.30 uur en de toegangsprijs zonder deelname aan het stamppot-buffet bedraagt € 8,50 incl. een kopje koffie of thee. De toegangsprijs inclusief deelname aan het stamppot-buffet bedraagt € 22,50 inclusief een kopje koffie of thee. Het buffet begint om ongeveer 17.45 uur en duurt tot circa 19.00 uur.

Ruunder Basalt

In 1998 is in Ruinen het mannenkoor Ruunder Basalt opgericht door een aantal mannen die het leuk vonden om één avond per week met elkaar te zingen. Het begon zonder muzikale begeleiding en zonder dirigent. Toen die er later werden toegevoegd, begon het koor echt vorm te krijgen. Het repertoire veranderde langzaam van de bekende zeemansliederen tot algemeen, populair genre. Ook nummers van artiesten als U2, Eric Clapton, Avici en Dotan in twee- drie of vierstemmige uitvoering, worden niet meer ontzien. Tegenwoordig bestaat Ruunder Basalt uit 25 zangers en vier muzikanten onder de artistieke leiding van dirigent Dick van der Ouw.

Ruunder Basalt geniet vooral in de omgeving van Zuidwest Drenthe inmiddels een behoorlijke bekendheid en overal waar het koor optreedt, wordt het met enthousiasme ontvangen. De optredens van Ruunder Basalt zijn erg divers. Men heeft voor elke gelegenheid een passend repertoire. Bij elk optreden straalt Ruunder Basalt veel plezier, ontspanning en enthousiasme uit. En door het gevarieerde repertoire, maar zeker ook door de interactie met het publiek, is elk optreden een feest. Meer informatie over Ruunder Basalt is te vinden op de website www.ruunder-basalt.nl of op onze Facebook-pagina www.facebook.com/RuunderBasalt.

Piratenkoor ‘t Zwarte Gat

Het was begin 2001 dat in het mooie Drentse dorp Zuidwolde enige liefhebbers van zeemansliederen de koppen bij elkaar staken en tot de oprichting van een piratenkoor besloten. Zuidwolde (gemeente De Wolden) ligt in Zuidwest-Drenthe en wordt aan de zuidkant begrensd door het riviertje De Reest, die de natuurlijke grens vormt tussen Drenthe en Overijssel. Zuidwolde heeft niets met de zeevaart van doen; het dorp is omringd door bossen en landbouwgronden. Aan de zuidoostkant ligt een heideveld met een grote plas (ven) genaamd Het Zwarte Gat. De naam van deze plas is ook de naam voor ons koor geworden. Het uit 50 leden – inclusief drie accordeonisten – bestaande koor wordt op enthousiaste en deskundige wijze geleid door dirigent Bert Koster. Er wordt wekelijks (op donderdagavond) geoefend in Zalencentrum Den Kaat, de thuishaven van het koor. Zeemansliederen vertellen veelal over: het afscheid nemen, vrouwen, drank, de zee en het verlangen naar de thuisreis. Shanties stammen uit de vroegere zeilvaart en werden gezongen tijdens de (zware) werkzaamheden aan boord. Als er iets te vieren valt, of behoefte bestaat aan bijvoorbeeld een gezellige middag of avond, bent u bij ons aan het goede adres.

Onze lijfspreuk, die in de praktijk steeds wordt waargemaakt, luidt niet voor niets: “Een optreden van het Piratenkoor ’t Zwarte Gat, brengt sfeer en gezelligheid bij elke gelegenheid!” Informatie over ’t Zwarte Gat vindt u op: https://www.piratenkoor-hetzwartegat.nl.

Reacties