Binnen Blues bij Hofsteenge in Grolloo

Robbert Fossen
Foto: Eigen foto

Grolloo – In café-restaurant Hofsteenge in Grolloo vindt zaterdag 9 november van 17.00 tot 24.00 uur de achtste editie plaats van het jaarlijkse herfstfestival Binnen Blues in Grolloo. In die acht jaar is Binnen Blues uitgegroeid tot een volwassen bluesfestival, met een lekkere ongedwongen sfeer en muzikale kwaliteit.

Het festival van 9 november heeft wellicht de meest interessante bezetting van alle edities. Zo komt Robbert Fossen wederom naar Grolloo, nu met zijn Muddy Waters Tribute Band, waarmee hij met veel succes rondtoert.

Ook The Sidekicks zullen op 9 november op het hoofdpodium staan. Na het vertrek van Hans van Lier ging de band, met onder meer zanger Teo de Haan en drummer Wim Entzinger, bestuurslid van de Stichting Erfgoed Harry Muskee, in de gelederen, onverdroten verder. Op 9 november is te horen hoe deze band in de loop der jaren is gegroeid.

Playlist

De Dave Warmerdam Band is de fraaie derde groep op de playlist. Dat de blues nog wel degelijk leeft onder de jeugd bewijst de jonge Dave Warmerdam, die werd geboren in 2000. In 2016 vormde hij een duo met blueszanger Robbert Fossen; een jaar later formeerde hij zijn eigen band. Op 6 oktober won Dave de Dutch Blues Award 2019 in de categorie Jong Blues Talent.

Een tip van een van de vaste bezoekers van Binnen Blues leverde als vierde band Slim Robin en zijn mannen op. Slim Robin is een Nederlandse harmonicaspeler/zanger, die op nationale en internationale podia speelde. Tweemaal werd hij genomineerd voor beste harmonicaspeler van de Nederlandse Blues Foundation. Nu is hij de frontman van zijn eigen band: de Slim Robin Band.

The Brinklz lijken zo langzamerhand de vaste huisband op Binnen Blues te worden. Ook vorig jaar traden zij met veel succes op het festival op. Zanger/bluesharpspeler Harm Brinksma is erg bekend en datzelfde geldt voor drummer Hannes Langkamp, die jarenlang in de band van Harry Muskee speelde.

De toegangsprijs voor dit festival bedraagt € 20,00 per kaartje. Kaarten kunnen uitsluitend worden gereserveerd bij café-restaurant Hofsteenge, telefoon 0592-501226 of via email: [email protected]. Kaarten voor Binnen Blues geven ook toegang tot het C+B Museum, dat 9 november van 11.00 tot 17.00 uur is geopend.

Reacties