Kleurrijke schilderijen Agnes van Eupen bij Huus van de Taol

Beilen – Elke twee maanden hangen de medewerkers van de Drentse streektaalorganisatie weer andere schilderijen in hun Huus. Nu is er gekozen voor werk van Agnes van Eupen. Ze woont in het Drentse Meppen, maar haar liefde voor het landschap ontstond in de heuvelachtige omgeving van Nijmegen. Agnes van Eupen maakt verstilde landschappen. Het is niet direct allemaal herkenbaar; de kunstenares noemt het zelf abstract-figuratief.

Naast de verstilde landschappen komen ook huizen en gebouwen in haar werk voor. ‘Achter elke deur, elke gevel gaan levensverhalen schuil, waar wij slechts naar kunnen gissen’, aldus Agnes van Eupen. Vorig jaar was het het Peter van der Velde – jaar. Van Eupen heeft zich toen laten inspireren door een gedicht van deze Drentse schrijver. Het Huus van de Taol vindt het een logisch vervolg dat Agnes nu in het Huus van de Drentse Taal-organisatie exposeert.

Tijdens werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur zijn de kunstwerken te bekijken in het Huus aan het Raadhuisplein 1 in Beilen. Op vrijdagmiddag gaat de deur iets eerder op slot (13.30 uur).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen