Wilma ten Wolde viert feest met Nationale koren

Foto:

Zuidwolde – De Nationale Koren – georganiseerd door Vocaal Talent Nederland – bestaan 30 jaar. Dat jubileum wordt gevierd op zondag 17 november in Tivoli Vredenburg te Utrecht met een masterclass en een jubileumconcert. Zakelijk en artistiek directeur van de Nationale Koren is Wilma ten Wolde uit Zuidwolde.

Voor haar is dit concert ook een bijzondere gebeurtenis: Het is haar 40-jarig jubileum als koordirigent en zij is dan bijna 30 jaar werkzaam voor de Nationale Koren waarvan 20 jaar als artistiek en zakelijk leider. Onder haar leiding hebben de Nationale Koren zich ontwikkeld tot een nationaal instituut, dat op het gebied van koorscholing en muzikale prestaties van de koren behoort tot de wereldtop. Naast haar landelijke werk is zij ook in het Noorden actief voor de Nationale Koren als docent van de lesplaatsen Zuidwolde en Groningen.

Masterclass

Het jubileum wordt om 10.30 uur ingeluid in de Hertz-zaal met een masterclass door de beroemde Engelse sopraan Dame Emma Kirkby. Tijdens het feestelijk avondconcert, dat aanvangt om 19.30 uur, zingen ruim 200 jonge zangtalenten uit het Nationaal Kinderkoor, Nationaal Jongenskoor, Nationaal Vrouwen Jeugdkoor, Nationaal Gemengd Jeugdkoor en Opleidingsklassen. De jonge zangers brengen onder leiding van hun eigen koordirigenten Anouk Vinders, Irene Verburg en Wilma ten Wolde een afwisselend programma ten gehore: van sprankelende muziek uit Polen en sonore klanken uit Rusland tot vrolijke muziek uit Zuid-Amerika.
Samen met gastmusici, waaronder blokfluitiste Lucie Horsch, zangers uit het Nederlands Kamerkoor, winnaar van het Lisztconcours 2018 Alexander Ullman, Música Temprana onder leiding van Adrián Rodriguez Van der Spoel en vele alumni, belooft het een avond vol muzikale verrassingen te worden.
Kaarten voor de masterclass en het concert zijn verkrijgbaar bij TivoliVredenburg.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen