Christelijk Mannenkoor Stadskanaal in Zuidwolde

CMK Stadskanaal
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Op zondag 27 oktober is er een Zuidwoldiger Zangavond, de 101ste editie. Aan deze avond wordt meegewerkt door het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal onder leiding van Harold Kooij en door organist Ronald Knol. De leiding is in handen van Geke Lopers. Het thema van de avond is ‘vertrouwen’.

Het Mannenkoor werd opgericht in 1938 en kent daarmee een lange historie. Het koor heeft het streven om door middel van de zang het Evangelie van Christus uit te dragen. “Laat ons de Heer lofzingen” is de grootste opdracht van het koor. Vele jaren heeft dirigent Johan Pots het koor geleid en groot gemaakt. Enkele jaren geleden nam Harold Kooij het stokje over, met zijn bekende enthousiasme. Het koor is in Stadskanaal en verre omgeving bekend door haar prachtige zang en muziek en is landelijk bekend door haar medewerking aan diverse radio- en televisieprogramma’s. Vaak wordt medewerking verleend aan kerkdiensten en bijzondere diensten in de Noordelijke provincies. Het koor is voor het eerst in Zuidwolde te beluisteren.

Bijzondere diensten

Ronald Knol is een bekende organist in onze regio. Hij begeleidt regelmatig bijzondere diensten in Hoogeveen, Beilen, Assen, Diever en in zijn woonplaats Dwingeloo. Al op zeer jonge leeftijd werd hij door het orgel aangetrokken en begon hij met spelen. Alles op gevoel, zonder een noot te kunnen lezen en zonder muziekles. Vooral zijn improvisaties zijn geliefd bij veel mensen. In de afgelopen jaren is Ronald
Knol ook begeleider geweest van diverse koren. Toen het Christelijk Mannenkoor Stadskanaal onder leiding kwam van zijn muzikale boezemvriend Harold Kooij, duurde het niet lang voordat Ronald ook hier als begeleider aan verbonden werd. Zuidwolde is een plek waar hij altijd graag komt, vanwege het prachtige orgel. Al sinds het eerste jaar van de Zuidwoldiger Zangavonden in 2005 is hij hier als gastorganist actief.

De zangavond begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie na afloop. Er wordt een collecte gehouden om de onkosten van de avond te kunnen betalen.

Reacties