Bach Cantatedienst in de Ontmoetingskerk

Ontmoetingskerk
Ontmoetingskerk
Foto: Ontmoetingskerk

Zuidwolde – Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit is een van de eerste cantates geschreven door Bach (vermoedelijk de zesde in de lange reeks). Zondag 27 oktober is deze in Zuidwolde te horen.

Hoewel Bach nauwelijks 22 was toen hij deze cantate schreef, wordt het werk door kenners tot Bachs grootste gerekend. Deze cantate, staat ook wel bekend als de begrafeniscantate of “Actus Tragicus”. De cantate werd voor het eerst uitgevoerd op 14 augustus 1707 in Arnstadt of Mühlhausen ter gelegenheid van een begrafenis.
De cantatetekst is grotendeels een compilatie uit verschillende delen van de Bijbel, oude koralen en een liedboek uit Leipzig uit de 17e eeuw met teksten van Maarten Luther en Adam Reusner. In de tekst is een tweedeling te horen: het eerste deel behandelt het sterven vanuit het perspectief van het Oude Testament en het tweede deel behandelt het sterven vanuit het perspectief van het Nieuwe Testament.
De bezetting is: Leendert Runia – dirigent, Christy Luth – sopraan, Roelien van Wageningen – alt, Mattijs Hoogendijk – tenor en Roele Kok – bas. Voorganger is ds. Betty Gras. Zondag 27 oktober, aanvang 19.00 uur. Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 149 Zuidwolde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen