Graffiti-artiest Foppe Peterson exposeert in Compaen

Foppe Peterson.
Foppe Peterson.
Foto: Delibre

Hoogeveen – Foppe Peterson (38) is zijn hele leven al creatief geweest en bezig met dingen maken. Als kind vond hij het erg leuk om te tekenen. Maar toen er twee jongens bij hem uit het dorp een grote muur van de lokale kapsalon hadden bespoten met een grote graffitimuurschildering wist hij het: “Dat wil ik ook!”.

Hij ging naar de bibliotheek en heeft daar bijna non-stop het boek Spraycan art en Subway art geleend. Foppe: “Ik denk dat ik bijna al de pieces uit die boeken wel heb nagetekend.”
Van de potloden en stiften ging hij over naar het gebruik van de spuitbussen. In 1995 maakte hij zijn eerste piece(graffiti-kunstwerk). Na deze eerste piece volgden er nog vele. Het meest actief was hij in de late jaren 90 en begin 2000. Een hele poos is hij niet actief met graffiti bezig geweest mede door gezinsuitbreiding en een carrièreswitch die gepaard ging met een flinke studie.
Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. De afgelopen jaren heeft hij weer meer tijd gehad om bezig te gaan met graffiti. Hij raakte gefascineerd door de stencil- en sticker-art die hij steeds meer op straat tegen kwam. Hij heeft een aantal stickers ontworpen en plakt deze waar het kan.

Veel kleur

Verder maakt hij schilderijen met veel kleur! Hij haalt zijn inspiratie van de straat, internet, tekenfilms, stripboeken, muziek, eigenlijk uit alles uit het dagelijks leven. Voor zijn schilderijen gebruikt hij van alles: straatposters, acrylverf, spuitbussen, verfstiften, stencils noem het maar op. Als hij denkt dat het medium past bij het schilderij dan gebruikt hij het.
Tijdens de expositie in De Compaen exposeert Foppe de doeken die hij het  afgelopen jaar heeft gemaakt.

Kunstenaars die graag hun werken willen exposeren aan een groot (bedrijven) netwerk kunnen contact opnemen met Delia Bremer via mail  [email protected] of door te bellen 0528 373766.

De Compaen – Vos van Steenwijklaan 75 – Hoogeveen: Tijdens kantooruren van 7 oktober tot 20 december is deze expositie in de Compaen te bezoeken!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen