Kunstweekend in Dwingeloo, Ruinen en Ansen

Werk van Marion Storm.
Foto: Marion Storm

Ruinen/ Ansen – Het Beeldend Collectief Drenthe (BCD), een samenwerkingsverband van 25 (semi)professionele kunstenaars, houdt op zaterdag 12 en zondag 13 oktober weer het jaarlijkse Kunstweekend. Op acht verschillende locaties, tussen Eemster en Oosteinde, is dan werk te zien van veertien leden en twee gastexposanten.

Dit jaar vindt het BCD-Kunstweekend plaats op acht verschillende locaties in de omgeving van het Dwingelderveld. Op drie locaties, in Dwingeloo, Ruinen en Ansen, is werk van meerdere kunstenaars samengebracht. Dit maakt het interessanter voor de bezoeker.
Naast gevestigde namen zoals Coby Bos, Martha Veldthuis en Hugo Galama presenteren dit jaar ook twee nieuwe leden hun werk: Marion Storm en Marijke van der Linden.

Keramiek

Marion Storm uit Ruinen heeft keramiek als grote passie. De keramiste maakt werk geïnspireerd door de prachtige natuur van Zuidwest Drenthe. Kenmerkend voor haar werk is het stoere en aardse karakter. Door te spelen met huidlagen en texturen hebben haar objecten vaak een verweerd en aangetast uiterlijk. Het gevarieerde werk van Marion Storm is te zien in haar eigen atelier ‘Storm Keramiek’ in Ruinen.
Bij Storm Keramiek is ook werk te zien van de andere nieuwkomer, Marijke van der Linden. Marijke, eveneens afkomstig uit Ruinen, toont schilderijen in acryl en ruimtelijk werk. Acrylverf droogt snel en dat past goed bij haar impulsieve manier van werken. Marijke wil dingen die ze meemaakt, voelt of ervaart meteen verbeelden. Tijdens haar wandelingen door het Dwingelderveld en omgeving stopt ze van alles in haar zakken: steentjes, takjes, schedeltjes, verdroogde schillen. Elke vondst kan terug in haar atelier de aanleiding vormen voor een nieuw kunstwerk. Marijke houd van warme kleuren en van stevigheid in het beeld, maar ook van fragiele, kwetsbare lijnen.
In het Beeldend Collectief Drenthe zijn vrijwel alle kunstdisciplines vertegenwoordigd. Tijdens het BCD-Kunstweekend tonen de deelnemers o.a. beelden in brons, steen en keramiek, grafiek, aquarellen, schilderijen, mixed media, textielkunst, fotografie etc.. Het werk varieert van abstract tot figuratief en (zeer) realistisch.

Tussen 11.00 en 17.00 uur kan iedereen genieten van een ruim aanbod aan kunst in uiteenlopende stijlen en technieken. Voor informatie over de deelnemende kunstenaars en de plattegrond zie: http://www.beeldendcollectiefdrenthe.nl

 

Reacties