Brummelfestival biedt twee dagen muziek

Wicked Witches vorig jaar een verademing.
Wicked Witches vorig jaar een verademing.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – De organisatie van het Brummelfestival in Ruinen is er klaar voor. Zaterdag en zondag is het terrein aan de Neuzendijk het decor van een breed scala aan muziek. Het is alweer de derde editie en weer andere van opzet. Het eerste jaar waren er in het buitengebied tussen Ruinen en Pesse twee podia in verschillende tenten, vorig jaar werd het dichter bij Ruinen gezocht met een tent en twee podia, nu is de zaterdagavond eraan toegevoegd.

Vorig jaar waren er eigenlijk te weinig bezoekers om financieel rond te komen, toch besloot de organisatie van het Brummelfestival in Ruinen om door te gaan. ‘Met de zaterdagavond hopen we de zondag rendabel te maken. De entree is op zondag nu gratis’, laat Geert Emmens weten. Aan de muziek zal het niet liggen, dat was vorig jaar het probleem ook niet. Op zaterdagavond 14 september spelen Cave Canem (20.45 uur), The Royal Spuds (22.15 uur) en Høksons (23.45 uur).

Vertellers

Zondagmiddag is er weer een verrassend open podium op het terrein aan de Neuzendijk. Voor het open podium bestond ook nu weer voldoende belangstelling. Daarom staan daar zes in plaats van vijf acts. Het terrein gaat zondag om 14.00 uur open, een half uur later treedt UKE22 als eerste op. Om het half uur zijn er andere artiesten, achtereenvolgens een blok met dichters en vertellers (15.00 uur), Boekanier, weer dichters en vertellers, Brad Rooster (16.30 uur), praatjesmaker Jan Prent, Legact Rocks, Yentl-Maxine Haveman en DeVolt sluit af om 19.30 uur. De dichters en vertellers zijn Kobie Kijk-in-de-Vegte, Jan Prent en Eva Broekman. Voor kinderen is er gratis vertier met een springkussen, clown en schminkmogelijkheden.

Het Brummelfestival is zaterdag van 20.00 tot 01.00 uur en zondag van 14.00 tot 20.00 uur. Op www.brummelfestival.nl en op Facebook is meer informatie te vinden, onder meer over de artiesten van het open podium.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen