Open Monumentendag begint in Alteveer

Wandelen in Alteveer.
Wandelen in Alteveer.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Alteveer – Wethouder Gerrie Hempen opent zaterdag 14 september om 10.00 uur Open Monumentendag in dorpshuis De Alke in Alteveer. In het dorpshuis is een tentoonstelling met oude foto’s van Alteveer en Kerkenveld.

Ter gelegenheid van de Open Monumentendag verschijnt een boeiend boekje over de geschiedenis van Alteveer en Kerkenveld. Het eerste exemplaar overhandigt de wethouder aan Piet Kleine en Mans Zomer, beiden markante inwoners van Kerkenveld en Alteveer. Het boekje is gratis mee te nemen.

Na de opening kan onder begeleiding van Mans Zomer een wandeling door Alteveer en Kerkenveld gemaakt worden. De wandeling duurt ongeveer een uur en start bij dorpshuis De Alke. Opgave is niet nodig. De bijbehorende wandelroute is gratis mee te nemen.

Van alles te doen

‘Ook dit jaar zijn er weer prachtige initiatieven ontstaan door de inwoners. Er zijn heel wat monumenten open maar er is ook weer van alles te doen in onze gemeente, zoals in Alteveer, maar bijvoorbeeld ook in Koekange. Daar is een “Rondje Koekange”. Bezoekers kunnen daar onder begeleiding van spoken-word-artiest Pim Pomsy wandelen van de protestantse kerk, naar landgoed Welgelegen en de Tuin van Joke Kuiperij. Tal van inwoners zetten zich dit jaar weer in om geïnteresseerden het mooie historierijke De Wolden te laten zien’, zegt wethouder Gerrie Hempen trots.

Monumenten open

Er zijn op deze dagen vele monumenten geopend en te bezichtigen. Onder andere zijn geopend: Wieker Meule, Dorpsstraat 65 in de Wijk, Boerderijcomplex Steenbergen, Steenbergen 5-7 in Zuidwolde, Mariakerk, Brink 11 in Ruinen, Huize Echten, Zuidwolderweg 1 in Echten, Protestantse kerk IJhorst-de Wijk, Kerkweg in IJhorst, Boerderij Prof. Blinkweg 5/Dorpsstraat 8 in de Wijk, De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21 in Ruinerwold, Beeldenpark de Havixhorst, Schiphorsterweg 34-36 in De Schiphorst, De Tuin van Joke Kuiperij, Stationsweg 10 in Koekange en Molen ‘De Zaandplatte’, Engeland 9 in Ruinen

 

Een compleet overzicht van de locaties is te vinden op www.openmonumentendag.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen