Oud Hollandse spelletjes bij De Wheem

Centrum en Reestkerk.
Foto: David de Graaf

Oud-Avereest – ‘Oud Hollandse Spelen’ is dit jaar het landelijk thema van Open Monumentendag. Als onderdeel van de vele activiteiten in Balkbrug kunnen kinderen bij bezoekerscentrum De Wheem zaterdag 14 september deelnemen aan verschillende Oud Hollandse spelletjes. Iedereen is van harte welkom.

De historische boerderij De Wheem, waarin het bezoekerscentrum van Landschap Overijssel is gevestigd, opent tijdens het weekend van 14 en 15 september haar deuren beide dagen. Bezoekers kunnen rustig rondkijken en de sfeer van oude tijden opsnuiven. Zaterdag 14 september kun je, dankzij onze betrokken en enthousiaste vrijwilligers, meedoen aan een heel aantal oude Hollandse spelletjes. De Wheem is die dag geopend tussen 10.00 – 16.00 uur, en de spellen zijn doorlopend te spelen. De volgende spellen zijn aanwezig deze dag: hoeksjoelbak, hoefijzer gooien, gatenkaasspel, kat en muisspel en slingerkegelen.

Zondag 15 september is de Wheem geopend tussen 12.00-17.00 uur, deze dag is er ook een wandelconcert dat samen wordt georganiseerd met SKOA.

Koffie, thee en heerlijke Reestdalkoek staan beide dagen klaar. Geniet in de oude gelagkamer of bij mooi weer in de boomgaard van de Wheem. Je vindt De Wheem  aan Oud Avereest 22 in Balkbrug. Voor meer informatie zie www.landschapoverijssel.nl

Reacties