Drie kunstenaars uit regio in De Galerij

Crossing the Border.
Foto: Peter van de Veen

IJhorst – Van 29 augustus tot en met 29 september exposeren Janneke Hogerheijde (Dwingeloo), Peter van der Veen (Meppel) en Leo Cahn (Wilhelminaoord) in De Galerij IJhorst.

Het werk van Janneke Hogerheide bevindt zich op het snijvlak van textiel en schilderkunst. Machinaal stikt ze imperfecte lijnen van draad op verschillende soorten textiel. De imperfectie geeft haar vrijheid om subtiele elementen te creëren die de kijker uitnodigen om te ontdekken. Naast draad gebruikt ze tevens krijt en acryl in haar werk. Haar recente werk bestaat uit een of twee kleuren met diverse kleurnuances. Het heeft zowel een poëtische als industriële uitstraling.

Werk van Jannie Hogerheijde.

Klare lijn

De olieverf schilderijen van Peter van der Veen gaan over aspecten van het leven. De klare lijn is naar de achtergrond gedrongen. Het thema van de herhaling komt vaker naar voren, omdat volgens Peter het leven één grote herhaling is. De uitdaging is om binnen de herhaling tot een bepaalde dynamiek te komen. Kleurrijke patronen zijn als confetti over het doek verspreid. Daardoor ontstaat ritme en dynamiek.

Leo Cahn is een veelzijdig kunstenaar. In zijn werk is kunst en ambachtelijke techniek verenigd. Hij construeert al meer dan een halve eeuw exclusieve sieraden met plaat draad en poeder in zilver en staal. Daarnaast maakte hij ‘special effects’ voor film, TV en theater. Ook maakt hij sculpturen, al of niet kinetisch. Hiervan worden enkele in De Galerij IJhorst geëxposeerd.

De tentoonstelling maakt van 29 augustus tot en met 15 september deel uit van de kunstmanifestatie Grensloos Kunst Verkennen in de Wijk en IJhorst (www.grenslooskunstverkennen.nl).

In plaats van een opening organiseer De Galerij op zondag 29 september een feestelijke afsluiting. Om 15.00 uur wordt dan in de Protestantse kerk van IJhorst (naast De Galerij IJhorst) een klassiek concert gegeven door het Francis Poulenc blaasensemble  met pianiste Marjès Benoist met werken van Poulenc, Jacob en d’Indy.

De Galerij IJhorst (Kerkweg 12, 7955 AA IJhorst) is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak. Tijdens Grensloos Kunst Verkennen donderdag t/m zondag van 11.00-18.00 uur.  Informatie:  André Tempelaar 0522-441367 / 06-51934015   www.adeneilander.nl

 

Reacties