Wijker Kunst geeft kans aan gastzangers bij kerstconcert

Vlnr Gerrit van de Belt, voorzitter Jacob Boorsma en dirigent Mannes Hofsink.
Vlnr Gerrit van de Belt, voorzitter Jacob Boorsma en dirigent Mannes Hofsink.
Foto: Wijker Kunst

De Wijk – De direct na de oorlog opgerichte zangvereniging Wijker Kunst uit de Wijk is op zoek naar vrouwen en mannen die van zingen houden, maar tot dusver (nog) niet bij een koor zijn aangesloten. Wijker Kunst is een unieke zangvereniging, die bestaat uit een vrouwenkoor en een mannenkoor, maar die ook gezamenlijk als gemengd koor repeteren en optreden.
Zeker het mannenkoor heeft door omstandigheden de laatste jaren het ledental flink zien dalen. Het bestuur heeft dan ook besloten  om een ledenwerfactie op touw te zetten. Daarbij benadert elk huidig lid vrienden en/of bekenden, om eens een kijkje te komen nemen op een repetitie, elke maandagavond in De Havezate. Men kan dan horen hoe de koren onder leiding van de (nieuwe) enthousiaste dirigent Mannes Hofsink bezig zijn met de voorbereiding van een kerstconcert. Dit kerstconcert vindt plaats op vrijdagavond 13 december. Geïnteresseerden  kunnen geheel vrijblijvend en gratis de sfeer proeven en meezingen in het kerstconcert. Om na het concert eventueel te besluiten lid te worden.

Malaise

De malaise met  de terugloop van het aantal zangers, die er de laatste tijd bij koren (en vaak ook bij de korpsen met betrekking tot het aantal muzikanten)  merkbaar is, heeft ook gevolgen voor Wijker Kunst.

In tegenstelling tot het mannenkoor, met in het verleden toch ruim 50 leden,  is er bij het dameskoor zelfs sprake van een lichte groei. ‘Denk niet te snel: ik kan niet zingen. Want meerdere van de huidige leden dachten dat ook, maar komen nu elke maandagavond graag naar de repetities’, laat het bestuur weten.

Info: 0522-442059 of mail [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen