Manon Uphoff komt naar Zomerzinnen

Manon Uphoff
Foto: Zomerzinnen

Dwingeloo – Manon Uphoff wordt zaterdag 22 juni op literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen geïnterviewd over Vallen is als vliegen. Zij komt in de plaats van Frank Groothof. Zijn optreden is wegens privé-omstandigheden geannuleerd. Zomerzinnen is om 16.00 uur in grand-café De Brink in Dwingeloo.

Manon Uphoff schreef een verpletterende roman over seksueel geweld in een gezin, gestoeld op eigen ervaringen. Ze heeft lang gezocht naar een toereikende taal om te beschrijven waar geen woorden voor zijn. Annette Timmer gaat met Manon Uphoff in gesprek over Vallen is als vliegen. Inki de Jonge zal Niña Weijers interviewen. Vijf jaar na haar succesvolle debuut De consequenties is er een nieuwe roman: Kamers antikamers. Het kreeg vier ballen in NRC Handelsblad.

Joep van Ruiten bevraagt Tsead Bruinja. Van de Dichter des Vaderlands verscheen vorige week de bundel Ik ga het donker maken in de bossen van. Coen Peppelenbos praat met Gerdien Verschoor In dit Rembrandtjaar publiceerde zij Het meisje en de geleerde, een boek over twee schilderijen van de meesterschilder, waarvan werd gedacht dat ze kort na de oorlog waren verbrand. Gerdien Verschoor volgt komende maand Dirk Mulder op als directeur van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Verder zijn er op het festival interviews met Rob van Essen, Suzanna Jansen, Bert Wagendorp, Erna Sassen, Sophie Kassies, Jan Rot en Michelle van Dijk. Exclusief voor leden van Drentse literatuurclubs en bibliotheken interviewt Wilma de Rek Tessa van Loo.

Zie voor meer informatie www.zomerzinnen.nl

Zomerzinnen wordt georganiseerd door Stichting Zomerzinnen. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, Gemeente Westerveld, Nederlands Letterenfonds, Lira Fonds, Wiechers Wonen, Hotel & Restaurant Wesseling, Nimus translations, Van der Velde Boeken, BJD Security, Ondernemersfonds Westerveld, Dagblad van het Noorden, Huus van de Taol, Biblionet Drenthe, Bibliotheek Assen, Emmen en Hoogeveen.

Reacties