Muzikale wereldreis van Woudklank Zuidwolde

Woudklank in actie.
Foto: Compleet in Beeld

Zuidwolde – De muzikale stedentrip van muziekvereniging Woudklank, speelde zich zaterdagavond af in een volle sporthal. Dit jaarconcert werd gevuld met nummers uit steden in alle uithoeken van de wereld lieten de vijf orkesten en slagwerkgroepen, aangekondigd door twee reisleiders, het beste van zich horen.

Het opstaporkest met de jongste leden speelde onder leiding van Marjon Brouwer nummers uit onder andere Parijs, Lissabon en Moskou en de opstapslagwerkgroep onder leiding van Giovanni Timmermans nam de luisteraars mee naar steden als Santiago en Jakarta. Het opleidingsorkest, ook gedirigeerd door Marjon Brouwer, speelde onder meer het swingende Havana en highlights uit de magische wereld van Harry Potter. De slagwerkgroep kwam zelfs in (T)rommeldam en Slaapstad. Het harmonieorkest onder leiding van dirigent Henk Veneman ging via New York en Jericho onder andere de Perzische markt over en kwam via Summer in the city terecht in Amsterdam, waar ze een Italiaanse variant van het bekende Tulpen uit Amsterdam speelde.

Bijzonder was het solo-optreden van saxofonist Justin Berends, begeleid door het harmonieorkest. Met het Latin Mood werd hij beoordeeld voor het D-examen, het hoogste niveau voor een harmonie. Het concert werd afgesloten met het gezamenlijk opvoeren van het Samba de Janeiro, een vrolijk nummer waar het publiek enthousiast in meeging.

Reacties