Open les beginnerskoor Viva la Musica

Viva la Musica
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Het beginnerskoor van koorschool Viva la Musica houdt op 16 mei in Meppel en op 17 mei in Zuidwolde een open les voor kinderen en hun ouders die van muziek en van zingen houden.
“Zingen is gezond”, zegt dirigente Ceciel van der Zee, “voor de adem, voor het hoofd en voor het hart”. Ieder kind kan zingen en spelletjes doen. Dat is het uitgangspunt. Van daaruit kan ieder kind onder goede begeleiding op een vanzelfsprekende en muzikale manier zijn of haar stem leren gebruiken zoals ook ieder kind leert zwemmen. In de groep gaat het gelijk op en individueel heeft ieder zijn of haar eigen tempo.

Viva la Musica is een koorschool waar ieder kind dat van zingen houdt een brede muzikale opleiding krijgt en met plezier leert zingen. Het beginnerskoor  bestaat uit kinderen uit  groep 3, 4 en 5. Wekelijks maken de kinderen op speelse wijze en met veel plezier muziek met elkaar. Eerst zingen ze vooral eenvoudige kinderliedjes en spelletjes, zo zijn zelfs de allergrootste muzikanten ooit begonnen.

Tijdens de open les laten de kinderen zien hoe ze zingen en doen ze muzikale spelletjes.  Af en toe mogen de aanwezigen meedoen, als ze dat leuk vinden. Kinderen en volwassenen zijn welkom.

Plaats en tijd

De open les in Meppel is op 16 mei van 16:00 uur tot 16:45 uur in de DoRe-kerk in de Vledderstraat In Zuidwolde is iedereen van harte welkom op vrijdag 17 mei van 15:45 uur tot 16:30 uur in De Schakel (Hoofdstraat 149).

Naast een beginnerskoor heeft Viva la Musica ook een kinderkoor (kinderen uit groep 6, 7 en 8) en een jeugdkoor (voortgezet onderwijs). De leden van het kinder- en jeugdkoor krijgen zangles en leren noten lezen op een speelse manier. Zo ontwikkelen ze zich ongemerkt tot zelfstandige muzikanten. Nieuwe leden kunnen ook instromen in deze koren.

Reacties