Kunstenaars vertellen over hun passie voor vogels

Expo Wildschutserve.
Foto: Eigen foto

De Stapel – Van 11 tot en met 19 mei is de Nationale Vogelweek. Bij Wildschutserve is dan nog de expositie ‘Bevlogen’ te bezoeken: vogels gezien door de ogen van zes kunstenaars. Speciaal voor de Nationale Vogelweek zijn er op zaterdag 11, zondag 12, zaterdag 18 en zondag 19 mei ’s middags vanaf 13.00 kunstenaars aanwezig om aan de hand van de getoonde beelden, zeefdrukken en schilderijen te vertellen over hun inspirerende ontmoetingen met vogels.

De expositie lijkt wel speciaal ingericht voor de Nationale Vogelweek… de muren van het beeldenatelier hangen vol met vogelkunst, uitgevoerd in onder meer olieverf, zeefdruk en potlood, en overal staan er beelden, zowel in steen, brons en hout. In het kader van die Nationale Vogelweek zullen de deelnemende kunstenaars de bezoekers vertellen over hun ervaringen met vogels, de achtergronden van het werk of de belevenissen die hen inspireerden tot het maken van vogelkunst. Luister naar ‘bevlogen’ verhalen over knorrende papegaaiduikers, mysterieuze nachtzwaluwen of de echte ‘Pirates of the Caribbean’….
Ontmoet op zaterdag 11, zondag 12, zaterdag 18 en/of zondag 19 mei vanaf 13.00 uur de kunstenaars en luister naar hun inspirerende, informatieve of ontroerende anekdotes bij de getoonde kunstwerken. Deelnemende kunstenaars zijn Frea Stuurwold , Robin d’Arcy Shillcock, Bas Teunis , Jaap Deelder, Bert Denneman en Olga de Lange.

Beeldenatelier Wildschutserve, Stapelerweg 29 in De Stapel (bij de Wijk) is open op vrijdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. Informatie: www.wildschutserve.nl

Reacties