Boerendrokte keert weer terug in Karstenhoeve

Negosiekerel is er ook.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Voor het derde opeenvolgende jaar is er weer Boerendrokte in en rond museumboerderij De Karstenhoeve in Ruinerwold. Zaterdag 11 mei van 11.00 tot 16.00 uur is de eerste aflevering.

Bij De Karstenhoeve gaat men 100 jaar terug in de tijd. Meer dan 40 vrijwilligers beelden het boerenleven van rond 1920 uit. Boerendrokte is een soort toneelstuk waar je als bezoeker dwars doorheen loopt. Deze dag heeft als thema: “oenze volk”. Er staat dus weer van alles te gebeuren. De meiden en knechten steken de handen flink uit de mouwen want de grote voorjaarsschoonmaak staat op de rol. Boer en vrouw Karsten ontvangen hun visite in de pronkkamer en moeten ondertussen ook nog van een natje en droogje worden voorzien.

Negosiekerel

Bovendien komt er nogal wat vrömd volk langs. De negosiekerel met zijn mand vol artikelen wil dit alles graag even laten zien én verkopen natuurlijk. De neuger komt met een uitnodiging voor een bruiloft en laat dat op ludieke wijze zien en horen. Al deze mensen kunt u maar zo tegen het lijf lopen op het erf of in de boerderij. Ook voor kinderen is er van alles te zien en te beleven. Neem de tijd anno 1920 en laat je verrassen.

Voor info: 0522-481447 of [email protected]

Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold.

Reacties