Carnaval der Ruiner Dieren barst los

Crescendo met majorettes
Crescendo met majorettes
Foto: Jans Schulting

Ruinen – In de sporthal van Ruinen barst vrijdag 10 mei om 18.30 uur het Carnaval der Ruiner Dieren los. Kinderen en leerkrachten van IKC ’t Oelebröd en het 20-koppige orkest van Muziekvereniging Crescendo voeren hun publiek mee naar een dierenrijk vol dansende vogels, vissen, olifanten, leeuwen, kippen, hanen, krokodillen, schildpadden, zwanen en halfezels.

Dat gebeurt op prachtige klassieke muziek uit Carnaval der Dieren van Camille Saint-Saëns afgewisseld met moderne muziek. Ook de majorettes van Crescendo geven acte de présence. Gaat het de dirigenten lukken om alles in goede banen te leiden?

Hoofdrol

Alle kinderen van ‘t Oelebröd voeren in mooie kostuums per groep een dans uit waarmee ze een diersoort verbeelden. De leerkrachten praten de dans- en muziekstukken aan elkaar met grappige rijmpjes van Ivo de Wijs, geïnspireerd op het werk van Saint-Saëns. Ze zijn allemaal klaargestoomd voor hun optreden door docent Marjanne Oost van Scala Centrum voor de Kunsten, die het publiek een muzikaal sprookje beloofd.
De onderdelen met live muziek worden uitgevoerd door het orkest van Muziekvereniging Crescendo Ruinen. De musici zijn al maanden aan het repeteren. Ook de majorettes van Crescendo leveren een bijdrage aan het spektakel. Zij presenteren een act op het nummer ‘Can you feel the love tonight’ uit The Lion King en ze doen een jungledans.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen