Alfa College Studenten maken kunstzinnige puzzel

Anouschka aan het werk.
Foto: Lastisha

Hoogeveen – Bevrijdingsdag in Hoogeveen staat in het teken van een gloednieuw festival: het Hi Streetart Festival. Op initiatief van de gemeente draait het deze 5 mei van 11.00 tot 16.00 uur op het plein tussen theater De Tamboer en Punt H allemaal om kunst op straat.

Latisha Kralej uit Hoogeveen en Anouschka Steenbergen uit Meppel zijn beide 19 jaar en eindejaar studenten aan het Alfa College. Hun eindexamenproject organiseren zij tegelijk op het Hi Streetart festival en tijdens het  Vrij in het park feest in het Steenbergerpark. Kinderen kunnen tijdens beide evenementen met verf en kwasten  hun creativiteit los laten op puzzelstukken die later één geheel worden in het Steenbergerpark. Om half 6 wordt het laatste puzzelstukje in het grote werkstuk van 1.20 bij 2.44 neergelegd door Wethouder Erik Giethoorn.

Waarom doen jullie mee?

Latisha: Het is een opdracht van school en door rondvragen bij mensen kwam ik bij dit festival terecht. Daar ben ik ook heel blij mee, want ik vind het een heel leuk evenement! Bij dit evenement hoop ik veel skills te leren om een begeleider te zijn en de verantwoordelijkheden op te pakken. Ook doe ik mee met dit evenement, omdat ik met kinderen mag werken en dat is iets wat ik leuk vind om te doen en waar ik ook voor opgeleid wordt.

Wat gaan jullie doen?

We hebben elk twee vrijwilligers die ons helpen en die we aansturen om dingen te doen. Zoals ons helpen bij de kinderen die puzzelstukjes beschilderen, zodat alles goed loopt en dat de kinderen vooral bezig blijven. Ook zijn wij het aanspreekpunt voor de kinderen en onze vrijwilligers op 5 mei.

Wat verwacht je?

Ik verwacht dat deze middag goed verloopt en dat ik goed voorbereid ben. Ook hoop ik dat het een hele leuke en gezellige middag wordt voor iedereen die dan aanwezig is. Ik ben heel benieuwd naar de grote puzzel hoe het er uiteindelijk komt uit te zien en ben ook heel benieuwd naar de lange gedichtenwaslijn. Ik verwacht dat dit evenement heel mooi wordt opgezet en dat iedereen kan genieten van de leuke middag en de mooie puzzel en gedichtenwaslijn, vertelt Anouschka.

‘We hopen dat er heel veel mensen aanwezig zullen zijn en ook dat er veel kinderen een puzzelstukje gaan versieren. Om uiteindelijk een mooi groot gezamenlijk kunstwerk ervan te maken!’

Op het festival zijn ook de dichtkunstenaars Hij tikt, Zij kwast, dichter Mischa van Huijstee en kunstenares Marijke van Es,  3D artist Remko van Schaik, dj’s en stiftkunstenaar Daniel Sloots aanwezig maar ook aan het werk!

HI STREETART Festival wordt 5 mei gehouden van 11.00 tot 16.00 uur aan de Hoofdstraat 17

Reacties