Expositie Quilts in Bibliotheek Zuidwolde

Voorbeeld van een quilt.
Voorbeeld van een quilt.
Foto: Lydia Klaassen

Zuidwolde – In de bibliotheek van Zuidwolde is tot zaterdag 8 juni werk geëxposeerd van Lyda Klaassen. Het gaat om bijzondere quilts. Ongeveer 20 jaar geleden raakte Lyda besmet met het quiltvirus. Zij heeft altijd gehandwerkt, maar met het quilten kwamen er opeens heel veel nieuwe mogelijkheden.

De patronen en stoffen zijn onbeperkt. Het uitzoeken van de combinaties van lapjes en kleuren vindt Lyda het leukste onderdeel. Bijna alle quilts heeft Lyda met de hand gemaakt, dus zonder gebruik van de naaimachine.

Lapjes

Eén ochtend in de maand komen Lyda en vier andere quilters bij elkaar om aan hun quilts te werken. Zij wisselen ideeën, patronen en lapjes uit en gaan ook samen naar tentoonstellingen, zoals van bijvoorbeeld het Quiltersgilde, om inspiratie op te doen. Lyda Klaassen is vrijwilligster bij Bibliotheek Zuidwolde en zij vindt het daarom leuk om een deel van haar quilts juist in de bibliotheek ten toon te stellen. De quilts van Lyda Klaassen zijn tijdens de openingsuren van Bibliotheek Zuidwolde te bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen