Spotlights voor amateurs in de podiumkunsten

Duo Kaos in 2018.
Foto: Eigen foto

Hoogeveen – Het nieuwe culturele seizoen in Hoogeveen en omgeving wordt op vrijdagavond 6 en zaterdagmiddag 7 september geopend met festival U!TdagenD Hoogeveen. Amateurs in de podiumkunsten uit de gemeente Hoogeveen en omgeving kunnen zich laten zien en horen op binnen- en buitenpodia in en om Theater De Tamboer. Aanmelden voor een optreden op zaterdagmiddag 7 september, tussen 13.00 en 17.00 uur, kan tot 15 mei 2019 via www.uitdagend.nl. U!TdagenD brengt ieder jaar duizenden bezoekers op de been. Alle voorstellingen en activiteiten zijn gratis toegankelijk voor het publiek.

Lokaal en regionaal talent

Ook deze 11e editie van U!TdagenD is dé gelegenheid voor dans- en toneelgroepen, muzikanten, bands, cabaretiers, stand-uppers, koren en andere performers om zich te presenteren aan het grote publiek. Elke (semi)amateur uit Hoogeveen en omgeving, jong en oud, kan zich aanmelden. Op drie hoofdpodia biedt het festival een divers programma waarin alle disciplines voorbij komen. De optredens van amateurs worden afgewisseld met optredens van professionals.

Straattheater en kinderpret

Het festivalterrein van U!TdagenD beslaat het gebied tussen De Tas en Hoofdstraat Noord,  Theater De Tamboer en De Beeldentuin. Op zaterdagmiddag zijn er weer verrassende straattheateracts en voorproefjes van wat het komende culturele seizoen te bieden heeft. Ook voor kinderen zijn er volop voorstellingen, workshops en doe-dingen.

U!TdagenD wordt georganiseerd door Theater De Tamboer, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Het Podium, Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf en Scala Centrum voor de Kunsten. Het festival is mogelijk door een financiële bijdrage van de gemeente Hoogeveen.

Reacties