Zuidwoldiger zangavond met mannenkoor en Jorrit Woudt

Jorrit Woudt
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Er is weer een Zuidwoldiger Zangavond in de Hervormde Kerk van Zuidwolde op zondag 28 april. Aan deze avond wordt meegewerkt door het Christelijk Mannenkoor Zwolle, onder leiding van Harry Koning, en door organist Jorrit Woudt. De leiding is in handen van Hennie Wiechers. Het wordt een heel bijzondere zangavond die ook in het teken staat van Koningsdag. Dus een avond met een oranje tintje.

Mannenkoor Zwolle

Het Christelijk Mannenkoor Zwolle is opgericht in 1990 en telt zo’n 80 leden. Het staat onder leiding van dirigent Harry Koning. Kenmerkend voor dit koor is dat zij bewust gebruik maakt van jonge talentvolle muzikanten die meewerken aan hun optredens. Waar de meeste koren begeleid worden door één instrument (orgel of piano), wordt dit mannenkoor begeleid door een ensemble van wel diverse muzikanten op orgel, piano en enkele blaasinstrumenten. Het koor zal deze avonden passende liederen zingen, waarbij ook de ‘oranje’ liederen niet ontbreken.

Jorrit Woudt

Jorrit Woudt (1980) is organist van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Enschede. Hij studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel. Verder volgde hij improvisatielessen bij Sietze de Vries uit Zuidhorn, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie. Jorrit is een veelgevraagd koorbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Verder is hij actief als dirigent diverse koren. En al vele jaren bij de zangavonden te beluisteren in Zuidwolde.

De zangavond begint om 19.00 uur. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden om de onkosten van de avond te kunnen betalen.

 

Reacties