Kinderen groeien bij Koorschool Drenthe

Koorschool Drenthe.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Zingen in een koor, is dat leuk? Daar kunnen de kinderen van Koorschool Drenthe volmondig ‘JA’ op zeggen. “Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Koorschool Drenthe is opgericht. Sindsdien hebben we de kinderen elke week zien groeien in muzikaliteit en het gebruiken van hun stem als instrument. En daarnaast hebben ze als groep ook heel veel plezier met elkaar”, vertelt Arian van der Mark.

Arian is artistiek leider van de Koorschool en tevens zangdocent. Dit betekent dat hij tijdens de koorrepetities en uitvoeringen zorgt voor een mooi muzikaal geheel. Tijdens de wekelijke zanglessen is hij met de leerlingen bezig om op een goede manier klank te maken met hun stem. Arian: “het niveau van de kinderen die nu bij de Koorschool zingen is verschillend: de één speelt zelf al een instrument en heeft al veel zangervaring, de ander is nog bezig met het leren lezen van de noten op het papier. Hiervoor krijgen zij tijdens de wekelijkse zanglessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) aangeboden. De zanglessen worden aangepast aan het niveau en het leertempo van het kind. Muziek op maat dus!”

Afgelopen december hebben de kinderen van de Koorschool van zich laten horen tijdens een advent vesper. Het publiek was erg enthousiast over de zangkwaliteiten van de kinderen. En de kinderen zelf genoten ook.

Kinderen die van zingen houden en van extra uitdaging mogen vrijblijvend een kijkje nemen bij de Koorschool. Meer informatie is te vinden op de website: www.koorschooldrenthe.nl

Reacties

article
23924
Kinderen groeien bij Koorschool Drenthe
Zuidwolde – Zingen in een koor, is dat leuk? Daar kunnen de kinderen van Koorschool
https://de-wolden.nieuws.nl/cultuurgemeente-de-wolden/23924/kinderen-groeien-bij-koorschool-drenthe/
2019-04-13T12:10:40+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2019/04/12091155/Koorschool-Drenthe.jpg
arian van der mark, koorschool drenthe
Cultuur, Drenthe