Bevlogen kunstenaars op Wildschutserve

De Wijk – Beeldenatelier Wildschutserve organiseert dit voorjaar weer een groepsexpositie met vogels in de hoofdrol. De expositie heeft dit keer als titel ‘Bevlogen’ en bevat kunstwerken van vogels gezien door de ogen van zes bevlogen kunstenaars. De resultaten van hun fascinatie voor vogels zijn te zien in deze gevarieerde voorjaarsexpositie die loopt van vrijdag 19 april tot en met zondag 19 mei.

De deelnemende kunstenaars zijn van heel diverse pluimage en werken in uiteenlopende stijlen en technieken, maar allemaal laten ze zich inspireren door vogels. Gastexposanten zijn ditmaal Frea Stuurwold , Robin d’Arcy Shillcock, Bas Teunis en Jaap Deelder. Naast werk van dit viertal biedt de expositie nieuwe beelden van Bert Denneman en Olga de Lange.

Uiteenlopende stijlen en materialen

De muren van het beeldenatelier hangen vol met vogelkunst, uitgevoerd in onder meer olieverf, zeefdruk en potlood. Verder zijn er uiteraard beelden, niet alleen in steen en brons, maar deze expositie ook gesneden uit hout. Van zeer natuurgetrouwe, tot op de millimeter uitgewerkte tekeningen en zeefdrukken tot olieverfschilderijen waarin de vogels met een losse toets zijn neergezet. Ook de beelden variëren van abstract tot realistisch.

Beeldenatelier Wildschutserve, Stapelerweg 29 in De Stapel (bij de Wijk) is open op vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het atelier is ook geopend op tweede paasdag. Meer informatie op www.wildschutserve.nl.

Reacties