Tashi Norbu brengt Tibetaanse kunst naar Koekangerveld

Tashi Norbu - Butterflies
Tashi Norbu - Butterflies
Foto: Eigen foto

Koekangerveld – Dorpshuis De Veldhoek in Koekangerveld opent dinsdag 9 april haar deuren voor een bijzondere gelegenheid. De Tibetaanse Tashi Norbu is dan aanwezig om het te hebben over zijn kleurrijke werken, die draaien om het Tibetaans boeddhisme.

Tashi Norbu – Be the Flower, not the Bee

Het boeddhisme is een filosofie en staat voor een levenswijze waar een ieder zich kan ontplooien, waarbij oog is voor de kracht in alle levensvormen en respect voor het leven. De leidraden waarvan men gebruik maakt zijn niet dogmatisch van aard. Tashi Norbu, Tibetaan en zelf opgeleid als traditioneel ’thangka’-schilder bij de Dalai Lama in India en later aan de St. Lucas Kunstacademie in Gent, neemt bezoekers mee op reis. Dit aan de hand van oude, opgerolde, door monniken geschilderde doeken en na kennismaking met de traditionele Tibetaanse mandala’s ook hedendaagse kunstvormen op doek en in beeldvorm. Hierbij zal Tashi eigen werk en dat van andere Tibetaanse kunstenaars als voorbeeld gebruiken (www.tashinorbu.com).

Dinsdag 9 april in dorpshuis De Veldhoek, Koekangerveld. Aanvang: 19.30 uur. Entree: €5,- inclusief een kopje koffie of thee en hapjes. Pinnen is niet mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen