Zangavond met Gospelkoor El Jakim en Harry Hamer

El Jakim
El Jakim
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Komende zondag 31 maart is er een Zuidwoldiger Zangavond in de Hervormde Kerk van Zuidwolde. Aan deze avond wordt meegewerkt door het gospelkoor El Jakim uit Zuidwolde, onder leiding van Harold Kooij, en door organist Harry Hamer. De leiding is in handen van Rolanda den Boon.

Het interkerkelijke gospelkoor El Jakim heeft haar thuisbasis in de Hervormde Kerk van Zuidwolde en bestaat inmiddels 21 jaar. De koorleden komen uit verschillende kerken uit Zuidwolde en omgeving met een gemeenschappelijke passie en doel: zingen! De naam El Jakim betekent “God richt op”. Sinds 2017 staat het koor onder leiding van dirigent Harold Kooij. Het repertoire bestaat uit een afwisseling van Nederlandstalige en Engelstalige liederen. Eind 2018 heeft El Jakim haar eerste cd opgenomen, met daarop hun mooiste nummers. Deze is op 2 maart gepresenteerd in een bomvolle Hervormde Kerk van Zuidwolde.

Harry Hamer

Organist Harry Hamer is een zeer vertrouwde naam bij de zangavonden. Hij is organist van de Nieuwe Kerk in “orgelstad” Kampen en in het dagelijks leven docent en adjunct-directeur van de muziekschool in deze stad. Zijn orgelstudie volgde hij aan het Conservatorium in Zwolle. Op TV is hij regelmatig te zien in het programma “Nederland Zingt”. Naast organist is Harry Hamer ook dirigent en vaste begeleider van vele koren.

De zangavond begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie na afloop. Er wordt een collecte gehouden om de onkosten van de avond te kunnen betalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen