Cantatedienst Blijdenstein

De Bartolomeüskerk.
De Bartolomeüskerk.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – In de Hervormde Kerk te Ruinerwold (Blijdenstein) wordt zondag 31 maart om 15.00 uur en Bach Cantate uitgevoerd. Het Sallands Bach Cantate Koor en Ensemble, onder leiding van Leendert Runia, vertolken ‘Christ lag in Todes Banden’ (BWV 4). Als toegift zal het slotkoraal uit de Johannes Passion ten gehore worden gebracht.

Het koor bestaat uit ruim dertig leden en wordt begeleid door een strijkersensemble (violen, cello en contrabas) en Jan de Roos op kistorgel. Hij bespeelt ook het van Oeckelenorgel. Dominee Kloosterziel houdt een korte overdenking. De kerk is open vanaf 14.30 uur en de dienst duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij, maar een gift tijdens de deurcollecte na afloop wordt op prijs gesteld.

De middeleeuwse Bartholomeüskerk leent zich wat betreft geluid en ligging prima voor deze Bach Cantate. Juist in deze Veertigdagentijd op weg naar Pasen klinkt door hoe de mens dagelijks wordt bepaald bij onrecht en verdriet, maar vindt men met BWV 4 ‘genoeg voor dood én leven’, zoals een vertaling van Ad den Besten zegt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen