Hugo Borst komt naar bibliotheek de Wijk

Hugo Borst
Hugo Borst
Foto: Lenny Oosterwijk

De Wijk – De bekende schrijver, sportjournalist en columnist Hugo Borst komt vrijdag 29 maart naar de bibliotheek in de Wijk. Van 15.00 tot 17.00 uur geeft hij dan een lezing voor de liefhebbers. De bibliotheek organiseert dit in het kader van de Boekenweek.

Het thema van de 84ste Boekenweek, die van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart plaatsvindt, is ‘De moeder de vrouw’. De Boekenweek viert het boek en dit jaar worden boeken over moederschap in het bijzonder extra gevierd. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Zo schreef Hugo Borst veel over zijn dementerende moeder, een bundel van zijn columns in het AD (2015) en in 2017 een vervolg met de titel ‘Ach moedertje’.

De Coolsingel

Borst startte zijn schrijfcarrière met het boek De Coolsingel bleef leeg, een boek waarin hij een seizoen lang voetbalclub Feyenoord volgde. Het boek verscheen eerst als special van het tijdschrift Hard Gras en groeide uit tot een sportklassieker.
Het werk van Borst is doorspekt met voetbal: niet alleen zijn gepubliceerde boeken gaan erover, maar Borst schuift ook regelmatig aan bij programma’s als Studio Sport en tijdens speciale uitzendingen rond het EK of WK voetbal.
Zijn haat-liefde verhouding met Louis van Gaal mondde uit in het boek O, Louis, waarin hijzelf en diverse prominenten hun mening geven over de voetbaltrainer.
Entree voor bibliotheekleden 10,00 euro, voor niet leden 12,50 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen