Vrouwenkoor Cantabile in concert met mannen

Vrouwenkoor Cantabile
Vrouwenkoor Cantabile
Foto: Cantabile

Hoogeveen – Vrouwenkoor Cantabile geeft op zaterdag 6 april om 20.00 uur een lijdensconcert in De Opgang in Hoogeveen. Het concert start met het prachtige ‘Stabat Mater’ van G.B. Pergolesi, waarbij de twee vrouwenstemmen worden uitgevoerd door sopraan Judith Sportel, alt-mezzo José Scholte en Vrouwenkoor Cantabile.

Na de pauze klinkt het ‘Requiem’ van G. Fauré. Voor dit geweldige stuk heeft het vrouwenkoor mannen gezocht en gevonden. “U zult verrast worden door de mooie samenklank tussen de mannen en de vrouwen. Ook de solisten zingen hier prachtige solo’s”, aldus Cantabile.

Kaarten voor het concert kosten in de voorverkoop €15,- (inclusief drankje) en zijn te koop bij Slagerij Drent aan Het Haagje 36 of te bestellen bij Hermanda Streutker via 06-18065678. Kaarten kosten op de avond zelf € 17,50. Meer informatie is te vinden op www.vrouwenkoorcantabile.nl.

Stabat Mater

Een Stabat Mater gaat over Maria die treurt om haar stervende zoon, de gekruisigde Christus. De schrijnende pijn van de moeder wordt direct aan het begin van dit bitterzoete meesterwerk van Pergolesi voelbaar door de schurende, kleine toonafstanden in het duet tussen sopraan en alt.

Requiem Fauré

Na de pauze verschijnen ook de mannen ten tonele voor het Requiem. Een Requiem is een dodenmis, waarbij een somber en zwaar stuk te verwachten valt, maar Fauré maakt van zijn Requiem een opmerkelijk licht stuk, waarin hij zijn persoonlijke denkbeelden over de dood in klanken vangt. Hij ziet de dood niet als pijnlijke gebeurtenis, maar als bevrijdend en verlossend. Van de solo-delen is vooral het verstilde ‘Pie Jesu’ voor sopraan bekend en geliefd.

Cantabile

Vrouwenkoor Cantabile staat al ruim twintig jaar onder de bezielende leiding van Gerrit Jan Rutgers en is bekend om haar uitstekende zangkwaliteit en mooie koorklank. Organist Euwe de Jong en het Strijkkwartet Amarens uit Zwolle zorgen tijdens het concert in de Opgang voor de muzikale begeleiding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen