Zuidwoldiger Zangavond met Veluws Mannenensemble

Magré en Magré.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Op zondag 24 februari is er een Zuidwoldiger Zangavond in de Hervormde Kerk van Zuidwolde. Aan deze avond wordt meegewerkt door het Veluws Mannenensemble, onder leiding van Wim Magré, en door organist/pianist Wilbert Magré. De leiding is in handen van Hennie Wiechers. Het thema is: ‘Woorden van Troost’.

Het Veluws Mannenensemble is opgericht door de bekende dirigent/organist Wim Magré uit Elburg. Het bestaat uit 20 zeer ervaren zangers, vooral afkomstig van zijn andere koren. In de nog korte bestaanstijd heeft dit mannenensemble al een grote naam weten te maken in de Christelijke muziekwereld. Hun optredens trekken volle kerkzalen. De speciaal geselecteerde mannenstemmen vormen een echte muzikale eenheid en zorgen voor zang van zeer hoge kwaliteit. Het Veluws Mannenensemble gaat zeer selectief om met aanvragen en ze zijn daarom niet vaak te beluisteren buiten de eigen Veluweregio. Zuidwolde is hierop een uitzondering. Ze komen inmiddels voor de derde keer zingen bij een Zuidwoldiger Zangavond.

Wilbert Magré

Wilbert Magré (1992) ging al op jonge leeftijd met zijn vader mee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij ook voor een carrière in de muziek koos en een pianostudie volgde. Inmiddels is hij landelijk een zeer populaire en talentvolle pianist, begeleider van diverse koren en dirigent van enkele koren. Ook treedt hij veel op met zijn vader onder de naam “Magré&Magré”, met wie al diverse cd’s zijn gemaakt. Ook bij deze zangavond zullen vader en zoon samen een muzikaal intermezzo op orgel en piano laten horen.

De zangavond begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie na afloop. Er wordt een collecte gehouden om de onkosten van de avond te kunnen betalen.

Reacties