Persoonlijk kunstboek maken bij Scala

Foto: Scala

Meppel – Kunst maken in het klein, dat kan vanaf donderdag 28 februari bij Scala in Meppel. In de cursus ‘art journaling’ door Diny Kiers maak je in 6 bijeenkomsten een heel eigen, persoonlijk kunstboek. Elke avond ga je aan de slag met nieuwe inspiratie, een andere techniek en een ander thema. Voor iedereen vanaf 16 jaar die van tekenen, illustreren, schilderen, schrijven, dichten en handlettering houdt.

Diny Kiers: ‘Tijdens deze korte cursus ontdek je je eigen creativiteit en stijl. Je kunt eindeloos mogelijkheden en materialen uitproberen, zoals collages, gelliprint, tekenen en schilderen. Allerlei dagelijkse dingen om je heen kunnen een uitgangspunt zijn voor het maken van een pagina in je persoonlijke art journal. Je creëert je oog voor kunstzinnigheid en gaat misschien wel ervaren dat er een nieuwe manier van kijken ontstaat.’

Kunstacademie

Iedereen kan meedoen aan de cursus. Deelnemers kunnen op eigen niveau werken. ‘Ik heb bijvoorbeeld cursisten die nog nooit eerder iets in deze richting gedaan hebben, maar ook cursisten die de kunstacademie hebben gedaan en de creativiteit weer willen laten stromen. In de opdrachten krijg je veel ruimte voor eigen interpretatie. Vóór elke bijeenkomst stuur ik de deelnemers de les en inspiratie, zodat ze alvast kunnen broeden op wat ze willen maken en eventueel alvast materiaal kunnen verzamelen’, aldus Diny.
‘Ik ervaar dat het werken in een art journal veel voldoening geeft en maakt dat je er graag mee verder wilt. Je raakt eraan gehecht. Er is geen druk om wat je gemaakt hebt te moeten etaleren. Je kunt er gewoon zelf van genieten.’

De cursus vindt plaats op donderdag van 19.00 tot 20.30 uur in CCM De Plataan. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 12 februari via www.ontdekscala.nl en 0522-258855.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen