Cursus dagvlinders herkennen in Zuidwolde

Dagpauwoog
Foto: Joop Verburg

Zuidwolde – Natuurvereniging Zuidwolde organiseert een nieuwe cursus dagvlinders herkennen, bedoeld voor iedereen die graag wil weten welke vlinders er in de eigen omgeving voorkomen. De cursus bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. De theorie-avonden zijn op 4 en 18 maart en 1 april, om 20.00 uur in ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde. De praktijk bestaat uit een aantal nog te plannen dagdeel-excursies (3 à 4) van mei tot en met september 2019.

In de cursus leren de deelnemers zo’n 30 vlindersoorten die in en om Zuidwolde voorkomen, naast een 10-tal bijzondere Drentse soorten, herkennen via de kenmerken en het gedrag van de vlinders. Een leuke uitdaging die ook nog eens nuttig is. In een tijd waarin we ons zorgen maken over het verdwijnen van insectensoorten, is het goed om te weten en meten welke soorten er voorkomen.

Maximum aantal

Het maximum aantal deelnemers is 30 personen. De cursus wordt gegeven door Joop Verburg in samenwerking met de nationale Vlinderstichting en enkele andere Drentse dagvlinderkenners.

Opgeven en meer informatie via [email protected] of bij Joop Verburg, tel. 06-83327869. De cursuskosten bedragen voor leden van de natuurvereniging € 30 en voor niet-leden € 50 (inclusief koffie en thee etc. op de cursusdagen).

Reacties