Kerstnachtdienst in hervormde kerk Zuidwolde

Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Traditiegetrouw is er maandag 24 december een kerstnachtdienst in de hervormde Kerk van Zuidwolde, namens de Hervormde Gemeente en de Ontmoetingskerk. Voorganger is Hennie Wiechers. Muzikale medewerking wordt verleend door Tim Vroom op orgel, Jan Moens op piano en het Fries Mannenensemble. Het thema is “Ik zie jou”.

Het Fries Mannen Ensemble is opgericht in 2008 en staat onder leiding van dirigent Jan Brens uit Sneek. Het koor telt elf prachtige Friese mannenstemmen. Zij hebben ervoor gekozen om hun zangtalent in te zetten voor het overdragen van Gods liefde en warmte. Maar zij hebben er ook voor gekozen om met anderen te delen. Zij zingen namelijk voor hun eigen goede doel: de opbrengst van al hun optredens en cd-verkopen gaat naar de werkgroep Nobody’s Child in Sri Lanka (www.nobody-child.nl).

Nobody’s Child

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor Nobody’s Child. Deze werkgroep schenkt geld aan het Good Shepherd Convent klooster Nisaladiya Sevena in de stad Negombo in Sri Lanka. Hier bevindt zich een kindertehuis waar meisjes wonen die misbruikt, mishandeld en verwaarloosd zijn. De zusters in het klooster geven hen een liefdevolle verzorging en onderwijs. Nobody’s Child draagt zorg voor de continuïteit van het onderwijs aan de meisjes waardoor de kans op volwaardige terugkeer in de samenleving wordt vergroot. Het betreft een kleinschalig project waarbij al het opgehaalde geld direct ten goede komt aan het kindertehuis.

De kerstnachtdienst begint om 22.30 uur. Na afloop is er voor iedereen warme Glühwein en krentewegge.

Reacties